Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

EU–USA adatvédelmi pajzs: Az első felülvizsgálat azt jelzi, hogy a pajzs működik, ám a végrehajtáson lehet javítani

2017. október 19.

Az Európai Bizottság közzétette első éves jelentését az EU-USA adatvédelmi pajzs működéséről. A pajzs célja, hogy védelmet nyújtson bármely uniós polgár személyes adatainak, amelyeket kereskedelmi célokból az Egyesült Államokban működő vállalatokhoz továbbítottak.

Az Európai Unió mozgósítja a világot az óceánok jövőjéért

2017. október 13.

Köz- és magánszektorbeli szereplők együttesen több mint hatmilliárd euró összértékű kötelezettségvállalást tettek a bolygónk felszínének mintegy 70%-át képező óceánok kezelésének javításáért. A kötelezettségvállalások a máltai „A mi óceánunk” konferencián hangzottak el, melynek házigazdája az Európai Unió volt.

Zsákutcában az EU-brit pénzügyi alkudozás

2017. október 13.
Zsákutcába jutottak a pénzügyi elszámolás kérdésében a Brexit-tárgyalások Michel Barnier szerint, az EU főtárgyalója éppen ezért nem látja elérkezettnek az időt a folyamat jövőről szóló, második szakaszba léptetésére és nem is fog ilyen javaslatot tenni a jövő héten Brüsszelben összeülő tagállami vezetőknek.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

A KKV-k tapasztalatai a belső piac működéséről, különös tekintettel a határon átnyúló szolgáltatások nyújtására

A kérdőív célja, hogy az érintettek közreműködésével kiderítse, melyek azok a tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy a Belső Piac a szoláltatások tekintetében korlátlanul működjön. A nem-jogi jellegű korlátozások is érdekesek, de a vizsgálat elsősorban arra terjed ki, hogy az érvényben lévő jogi keretek mennyire hatékonyak és koherensek egy szolgáltatás kiválasztása esetén.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Kemény alkudozás a kiküldött munkavállalókról

2017. október 19.
Miközben a Tanácsban még nem állt össze az alkucsomag és lehet, hogy a sorsdöntőnek szánt jövő hétfői foglalkoztatási miniszteri ülésre sem fog, az Európai Parlament szakbizottsága megszavazta a kiküldött munkavállalókról szóló irányelv módosítását célzó jogszabályi javaslatot. A V4-ek fő törekvése, hogy elismertessék a fuvarozási szektor sajátos helyzetét és teljesen kivonják azt a kiküldésről rendelkező szabályok alól.

Az Európai Unió pénzügyeinek jövője: A legújabb kohéziós jelentés újabb témát kínál a 2020 utáni uniós támogatásokkal kapcsolatos eszmecseréhez

2017. október 13.

Az EU gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának jelenlegi állapotát elemezve a kohéziós jelentés górcső alá veszi az Uniót: Az európai gazdaság kezdi visszanyerni az erejét, egyenlőtlenségek azonban továbbra is tapasztalhatók a tagállamok között és azokon belül is.

A Bizottság kezdeményezést fogad el a tanulószerződéses gyakorlati képzések fellendítésére Európában

2017. október 6.

Az Európai Bizottság elfogadta a színvonalas és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzés európai keretéről szóló javaslatot. Egy széleskörű konzultáció eredményei alapján az ajánlás 14 olyan alapvető kritériumot határoz meg, amelyet a tagállamoknak és az érdekelteknek a minőségi és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzések kialakítása érdekében alkalmazniuk kell.