Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyira

Az Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

Felülvizsgálják az Europass keretrendszert

2018. április 13.

Az uniós tagállamok elfogadták az Europass keretrendszer felülvizsgálatára irányuló bizottsági javaslatot. Az Europass önéletrajz és más, készségekre irányuló eszközök digitális kornak megfelelően történő egyszerűsítését és korszerűsítését célzó felülvizsgálat uniószerte lehetővé teszi az emberek számára, hogy láthatóbbá tegyék készségeiket és képesítéseiket, valamint segítséget nyújt a döntéshozóknak a munkaerő-piaci igények és tendenciák előrejelzéséhez.

A Bizottság további intézkedéseket tesz a munkavállalók rákkeltő vegyi anyagokkal szembeni nagyobb fokú védelme érdekében

2018. április 6.

Az Európai Bizottság újabb fontos lépést tesz annak érdekében, hogy az európai uniós munkavállalókat megvédje a munkavégzéssel összefüggő rákos megbetegedésektől és más egészségügyi problémáktól.

Jönnek a nulla energiaigényű házak

2018. április 6.

A tervek szerint 2050-re minden EU-s otthon energiatakarékos lenne. Ezzel nem csak a fűtésszámla csökken, hanem az üvegházhatású gázok kibocsátása is. 2021. január 1-jétől az EU-ban minden újépítésű háznak nulla vagy ahhoz közelítő energiafelhasználással kell működnie, beleértve a hűtéshez, fűtéshez és a világításhoz használt energiát is.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 Kifulladt a belföldi vevőköre? 

Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

Hulladékkezelés az EU-ban: trendek és statisztikák

2018. április 13.

Az újrahasznosítás ösztönzésére új hulladékkezelési szabályokat hoz az EU.  A kommunális hulladék mindössze tizedét teszi ki annak a 2,5 milliárd tonna hulladéknak, ami évente keletkezik az EU-ban. Ugyanakkor komoly kihívást jelent az újrahasznosítása, mivel nagyon vegyes összetételű, sok különböző forrásból származó hulladékról van szó. Emiatt több uniós országban a kommunális hulladék jelentős részét még mindig hulladéklerakókban helyezik el.

Büntethetővé tennék a kettős termékminőséget

2018. április 13.
A termékek kettős minőségben történő forgalmazása ellen is fellép az az Európai Bizottság által bemutatott intézkedéscsomag, ami a fogyasztók jogait igyekszik hozzáigazítani a változó piaci körülményekhez és a 21-ik század követelményeihez.

Egyre több a gyorsan növekvő cégek száma az unióban

2018. április 6.

Az Európai Unióban 180 ezer olyan vállalat volt 2016-ban, amelyik gyorsan növekvő cégnek számított. Ezeknek a vállalatoknak a száma dinamikusan nőtt éves alapon, de a tagállamok között nagy különbségeket láthatunk. Magyarországon ezen vállalatok száma már nem nő gyorsan, viszont darabszámát tekintve az uniós átlag feletti. 

 

Fenntartható finanszírozás: a Bizottság cselekvési terve a zöldebb és tisztább gazdaság megvalósítására

2018. március 29.

Az Európai Bizottság közzé tette a fenntartható finanszírozásról szóló stratégiáját. Az EU Párizsban elfogadott, 2030-ra szóló célkitűzéseinek eléréséhez – ideértve az üvegházhatású gázok kibocsátásának 40%-os csökkentését – megközelítőleg 180 milliárd euró összegű további beruházásra van szükség.