Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyira

Az Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

Útmutató az e-kereskedelemhez

2018. március 9.

A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a digitális átalakulás lehetőséget teremt, hogy veresenyképesebbek legyenek, és növekedjenek az Európai Unióban, és azon kívül is. Az Enterprise Europe Network kereskedelmi szektorcsoportja útmutatót készített azoknak a kis-, és középvállalkozásoknak, akik online értékesítenék termékeiket, de nem tudják, hogyan kezdjék-el, és milyen szabályozásokra kell figyelni a különböző országokban. Az általános tudnivalók mellett esettanulmányok segítik a gyakorlati kérdések megválaszolását.

Pénzügyi technológia: Új bizottsági intézkedések a versenyképesebb és innovatívabb pénzügyi piac megvalósítása érdekében

2018. március 9.

Az Európai Bizottság ma cselekvési tervet tett közzé, amelyben részletezi azokat a tervezett intézkedéseket, amelyek a pénzügyi szolgáltatások területén megjelenő technológiaalapú innovációk nyújtotta lehetőségek kiaknázására irányulnak.

Barnier leverte a cölöpöket a tárgyalások második szakaszához

2018. március 2.
„Maximalista EU-álláspontként” értékelték az első nemzetközi sajtókommentárok a Michel Barnier „Brexit-főtárgyaló” által szerdán formálisan is bemutatott uniós szerződés-tervezetet a brit kilépési folyamat jogi formulákra lefordított tételes feltételeiről és következményeiről. 

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 Kifulladt a belföldi vevőköre? 

Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

Konzultáció a beruházások, a kutatás és innováció, a kkv-k és az egységes piac területéhez tartozó uniós alapokról

2018. február 8.

A Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A javaslatok kialakításakor a Bizottság figyelembe veszi az elmúlt időszak tapasztalatait, ezért konzultációjában várja azon szervezetek véleményét, észrevételeit, amelyek beruházásokkal, a vállalkozói léttel, a kutatással, az innovációval és a kkv-kal kapcsolatos ügyekben érdekeltek, illetve azok iránt érdeklődnek.

Tízéves a REACH-rendelet: a vegyi anyagok biztonságosabbá váltak a fogyasztók, a munkavállalók és a környezet számára

2018. március 9.

Az elmúlt 10 évben a vegyi anyagokra vonatkozó legfontosabb uniós jogszabály (REACH-rendelet) jelentősen növelte az emberi egészség és a környezet védelmének mértékét, és elősegítette az állatkísérletek alternatíváinak térnyerését. Az eddigiekre építve a Bizottsá a REACH-rendelet végrehajtásának megkönnyítését szolgáló intézkedéseket javasolt.

Az EU felkészült az acélháborúra

2018. március 9.
Acél-, ipari és agrártermékek (elsősorban élelmiszerek) szerepelnek azon az átmeneti listán, amit uniós importvámok sújthatnak, amennyiben Donald Trump a következő napokban aláírja az amerikai acél- és alumínium behozatalt korlátozni kívánó pótvámokról szóló törvényt. Az EU még mindig bízik egy világméretű kereskedelmi háború elkerülhetőségében.

Méhek és méhészek - hosszú távú túlélési stratégiát javasol az EP

2018. március 2.

Az EU és tagállamai fektessenek többet a méhek védelmébe, a hamisítás elleni harcba és a termelők támogatásába - olvasható a csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.