Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

A Bizottság bemutatta az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítését célzó útitervet

2017. december 8.

Az Európai Bizottság útitervet és konkrét intézkedéseket terjesztett elő, eleget téve az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésére irányuló azon kötelezettségvállalásoknak, amelyeket Jean-Claude Juncker elnök az Unió helyzetéről szóló, 2017. évi beszéde és az öt elnök 2015. évi jelentése határozott meg.

Új uniós jogszabály az online vásárlás területén

2017. december 5.

Az európai fogyasztók az interneten keresztül hamarosan ugyanúgy vásárolhatnak majd egy másik tagállamban műszaki cikkeket, bérelhetnek autót, foglalhatják le szállodai szobájukat vagy vehetnek koncertjegyeket, mintha mindezt saját országukban tennék. Megszületett ugyanis az indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozás megszüntetésére irányuló új uniós jogszabályra vonatkozó politikai megállapodás.

Európa vezető pozíciójának megőrzése a szakismeretek és az innováció terén

2017. december 1.

A Bizottság újabb intézkedéseket terjesztett elő a szellemitulajdon-jog megfelelő védelméért. Az uniós intézmény ezzel arra kívánja ösztönözni az európai vállalatokat (különösen a kkv-kat és az induló innovatív vállalkozásokat), hogy ruházzanak be az innovációba és a kreativitásba.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

Juncker: Eső előtt köpönyeg Európának

2017. december 14.

Az Európai Unió idén márciusban ünnepelte 60. születésnapját Rómában, ami lehetőséget adott arra, hogy közösen visszatekintsünk az unió segítségével elért eredményekre. Alkalmas pillanat volt ez arra is, hogy áttekintsük: Európa milyen módon képes valóra váltani a jövő generációinak tett ígéreteit. Ez a gondolat motiválta az Európa jövőjéről szóló bizottsági fehér könyvet és az általa indított vitát is, amelynek fontos része, hogy közösen levonjuk az elmúlt évtized tanulságait.

 

A fiatalok munkanélkülisége: javul a helyzet, de még van mit tenni az EP szerint

2017. december 8.

A gazdasági válság kirobbanásával párhuzamosan emelkedett a munkanélküli fiatalok száma Európában. Az EU-ban a 15–24 év közöttiek körében a munkanélküliségi ráta a 2008. évi 15%-ról 2013 elejére 24%-ra ugrott, élen Görögországgal (60%), Spanyolországgal (56,2%), Horvátországgal (49,8%), Olaszországgal (44,1%) és Portugáliával (40,7%).

Az EP növelné az energiahatékonysági és megújuló célokat

2017. december 1.
A Bizottságnál és a Tanácsnál ambiciózusabb célok elérését tűzte ki 2030-ra mind az energiahatékonyság, mind pedig a megújuló energiák részarányát illetően két jelentés keddi megszavazásakor az Európai Parlament ipari, kutatási és energiapolitikai szakbizottsága (ITRE). Az EP plenárisa 2018 januárjában szavaz majd mindkét javaslatról.

Szakmai fórumot tartottak a „bérunióról” az Európai Parlamentben

2017. december 1.
Az európai uniós bérek közötti különbségek csökkentését célzó állampolgári kezdeményezésben résztvevő országok szakértői tartottak hétfőn szakmai fórumot az Európai Parlamentben. Az „európai béruniót” célzó kezdeményezéshez jelenleg nyolc EU-tag csatlakozott – valamennyien a 2004-2013 között belépett kelet- és közép-európai térséghez tartoznak, és céljuk elfogadtatni egy olyan állampolgári beadványt az Európai Bizottságnál, ami az egységes piacon a gazdasági környezet módosításával az európai bérek között jelentős különbségek csökkentését kezdeményezi.