Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     
1
2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Tájékoztató a kamarai választásokról

2016. július 28.

Ezúton tájékoztatjuk a Csongrád megyei vállalkozásokat, hogy 2016 október elején a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara testületeinek és tisztségviselőinek mandátuma lejár, szükségessé válik újraválasztásuk.

 

 

Befejeződtek a kamarai választások Csongrád megyében

2016. szeptember 30.

A szeptember 30-án pénteken tartott tisztújító küldöttgyűléssel zárultak le a választások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A gazdasági önkormányzat elnökének az immár harmadik ciklusát kezdő Nemesi Pált, a Ferroép Zrt. vezérigazgatóját választották 4 évre. Az ipari alelnöki pozíciót a szintén újraválasztott dr. Kőkuti Attila, a Tornádó International Kft. ügyvezetője; a kereskedlemi alelnökit Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft ügyvezetője; a szolgátatásit Pataki Andrea, a Kontaktia Kft ügyvezetője; a kézműiparit pedig Török László egyéni vállalkozó tölti majd be.

Január 1-jétől kötelező az online kassza!

2016. szeptember 28.

Szeptember 27-én megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik.

Több mint 1400 diák mehet üzemlátogatásokra a megyében

2016. szeptember 28.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó EPAM Systems Kft. szegedi telephelyén kezdődött meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, november közepéig tartó üzemlátogatási programsorozat. A következő időszakban 66 vállalkozás és oktatási intézmény fogadja az általános és középiskolás diákokból álló csoportokat Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Kisteleken, Csongrádon, Szentesen, Makón, Mindszenten és Ópusztaszeren.

 

Őszi programajánló: 2017-es adócsomag, és cafeteria

2016. augusztus 29.

Kamaránk idén is díjmentes tájékoztatót szervez a regisztrált vállalkozások számára a 2017-ben várható adózási változásokról, az adócsomag új elemeiről.  Ez alkalommal még ősszel, október 25-én várjuk rendezvényünkre az érdeklődő vállalkozásokat Szegeden. Ugyanaznap az új cafetéria rendszer is bemutatásra kerül egy szakmai előadás keretében.

A 2016. évi kamarai választások eredményei

2016. szeptember 9.

A szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűléssel befejeződtek a választások kamaránknál. A választások során még korábban megalakultak az új térségi elnökségek, új osztályelnökségek, lezajlottak a tagozati küldöttválasztó gyűlések, ahol megválasztásra került a 60 küldött. 2016. szeptember 30-án a Küldöttgyűlés döntött a kamara tisztségviselőiről, elnökségi tagjairól és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei küldötteiről is.

Európanizáció projekt zárókonferencia Berlinben

2016. szeptember 29.

2016. szeptember 1-jén került megrendezésre a lassan már két éve futó, a megvalósítás végéhez közeledő Európanizáció című projekt záró konferenciája Berlinben.  A projektkonzorcium a rendezvényen bemutatta a projekt fő termékét, az online önértékelési eszközt, melynek segítségével az oktatási intézmények mérni tudják saját nemzetköziesedési szintjüket.

 

 

Vállalkozz Digitálisan! – Információs nap Szentesen is

2016. szeptember 28.

2016. október 11-én „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” címmel szervezünk egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Szentesn. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Gábor Dénes-díj - elismerés innovatív műszaki szakemberek számára

2016. szeptember 27.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal nemcsak a hazai műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (kutató-fejlesztő szakembereit kívánják elismerni és további alkotó munkára ösztönözni, hanem a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, magyarul tudó szakembereket is.