Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
1213141516
17
18
19202122232425
262728293031 

"Helyes gyakorlat a munkavédelmi oktatásban" - pályázat

2018. március 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az "Együttműködés a munkahelyek biztonságáért" program keretében évente pályázatot hírdet a "Biztonságos munkahely" cím elnyerésére. A 2018. évi pályázat címe: Helyes gyakorlat a munkavédelmi oktatásban, beadási határidő: 2018. április 8.

Hölgyválasz! - Nőnap a kamarában

2018. március 12.

Másodszor tartott nőnapi rendezvényt kamaránk Női Vezetői Klubja március 7-én, amelyhez ez alkalommal egy jótékonysági tevékenység is kapcsolódott. Novákné Halász Anna, a klub vezetője köszöntő beszédében elmondta: a Hölgyválasz című eseménnyel a GEMMA Készségfejlesztő Iskola számára, az intézmény által megálmodott fogyatékos gyermekek által is használható játszótér kialakításának támogatására gyűjtenek adományokat.

Védőháló kiállítás - biztonság és egészség

2018. március 7.

A 2018 április 19-től 22-ig megrendezésre kerülő 4 napos rendezvény célja, hogy új megközelítéssel gyűjtse össze egy időben és helyen a vállalkozások és a nagyközönség számára a munkahelyi és otthoni biztonság, egészség, valamint környezet megóvásának témáit, eszközeit, módszereit és szolgáltatásait, amelyek védőhálóként képesek óvni mindennapi életünket most és jövőben.

Megtévesztő adatbekérés

2018. március 5.

Az European Business Number EBN, DAD GmbH hamurgi cég angol nyelvű levelével keresett meg több gazdálkodó szervezetet. A levél végső emlékeztető, mely a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Az adatok kitöltésével és a levél visszaküldésével azonban a gazdálkodó szervezet egy három évre szóló szerződést köt a hamburgi céggel, és három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Tagozati és térségi beszámoló ülések a kamarában

A hagyományos tavaszi beszámoló küldöttgyűlést megelőzően kamaránk 2018. februárban és márciusban tagozati üléseket tart a megyében. Az alábbi táblázatban feltüntetett időpontokban várjuk az adott tagozatba tartozó kamarai tagjainkat, illetve a vállalkozások képviselőit.

 

Átadtuk a Dr. Csada László-díjat

2018. március 13.

Immáron ötödik alkalommal adták át a Dr. Csada László-díjat 2018. március 13-án kedden Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában. A fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztotta ki a díjat alapító három szervezet, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Munkavédelemről a vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban

2018. március 9.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezettel (VISZ) konzorciumban elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatát, melynek keretében a turisztikai ágazat specialitásait figyelembe vevő aktuális munkavédelmi képviselő képzéseket, munkavédelmi tájékoztatókat szerveznek, amelyeken népszerűsítik az elkészült kiadványokat és egyéb segédeszközöket is. A rendezvénysorozat első állomása 2018. március 22-én Szeged lesz, ahol a munkaadók részére tartanak tájékoztatást, "Munkahelyi kockázatok csökkentése, mint a munkaerő megtartásának eszköze" címmel.

Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ja

2018. március 5.

Széchenyi 2020 maradék, de még igen bőséges pénzforrásai az év első felében még a kkv-kra várnak. Eszközbeszerzésre, innovációra, turizmusra, informatikai, energetikaifejlesztésekre, munkahelyi képzésekre, de még a tőzsdére kerülésre is kaphatóak vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvező konstrukciójú pénzek, tőketámogatások.  A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-jának szegedi állomásán 2018. március 28-án teljes körű áttekintést kapnak az érdeklődők a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről.

Elektronikus ügyintézés az adóhatóságnál

2018. március 2.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette tájékoztatóját az elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől érvényes  általános szabályairól.